EnergiWatch

Rapport spår minimal klimaeffekt ved energiø

Energiøen i Nordsøen får hverken den store effekt på klimaet eller på Danmarks forsyningssikkerhed, viser ny rapport.

Foto: PR VIndø

Den kommende energiø i Nordsøen, der samlet set kan komme til at koste op imod 210 mia. kr., får ingen synderlig effekt på hverken klimaet eller Danmarks forsyningssikkerhed. Sådan lyder konklusionen i en ny rapport fra Kraka Advisory, der er finansieret af Novo Nordisk Fonden, og som Berlingske beskriver tirsdag.

"Der kan sagtens være andre gode argumenter for at opføre energiøen, men det nytter ikke noget, at man sælger den som gavnlig for klimaet, når den ikke er det," siger adm. direktør i Kraka og politisk kommentator, Peter Mogensen, til Berlingske.

Den manglende klimaeffekt forklares i rapporten med, at eksport af grøn strøm fra energiøen vil medføre øget CO2-udledning andre steder i EU pga. kvotesystemet – en lækageeffekt, der kan gøre klimaeffekten af strømeksporten fra energiøen "minimal eller endda negativ".

Klimaminister Dan Jørgensen skriver til Berlingske, at selv om energiøen vil bidrage med store mængder grøn strøm, kan den ikke stå alene i forhold til de danske klima- og forsyningssikkerhedsmål.

Ny markedsdirektør for Niras' grønne energiomstilling ser fordel i rekrutteringsræs

Ørsted går sammen med Repsol om spansk flydevind

Ørsted og ATP vil udvide dansk energiø, så den kan give grøn strøm til 20 millioner husstande 

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs