EnergiWatch

Analytiker: Britisk skatteforslag i modstrid med udbygningsplaner

"Det er også vigtigt at bemærke, at der ikke er noget, der er besluttet endnu. Der er noget på tegnebrættet,"

Foto: MHI Vestas

Den britiske regering undersøger en ekstraordinær skat på elproducenter herunder havvindmølleoperatører, men en sådan skat er modstridende med landets ambitioner om udbygning af vindmølleparker på havet.

Det vurderer Sydbanks Ørsted-analytiker Per Fogh, efter at Financial Times har bragt en artikel om, at den britiske finansminister har bestilt en plan om en mulig uventet skat på elproducenter heriblandt havvindmølleoperatører på overskud over 10 mia pund.

"Det er lidt modstridende i forhold til de ambitioner man har i forhold til at udbygge især havvind i de kommende år, da det vil gøre det mindre attraktivt at investere i store havvindmølleparker," udtaler Per Fogh, der har en købsanbefaling for Ørsted-aktien.

Der er dog stadig et stykke vej til en færdig skatteplan.

"Det er også vigtigt at bemærke, at der ikke er noget, der er besluttet endnu. Der er noget på tegnebrættet," siger Per Fogh.

Han henviser blandt andet til Spanien, hvor man endte med at trække forslaget om en ekstraordinær skat tilbage fordi der var røre i markedet om at man så ville stoppe investeringerne i området.

Spørgsmålet er ifølge Sydbanks analytiker også, hvordan et endeligt forslag kommer til at se ud.

"Som jeg læser det, så er den en profit på ud over 10 mia. pund. Det er nogle betydelige indtjeninger, man skal have, før man bliver beskattet af den her ekstraskat."

Storbritannien er det største marked for Ørsted, så det er ifølge Per Fogh vigtigt, hvordan landet har tænkt sig at lave skatteforholdene i forhold til udbygningen af havvind generelt samt for Ørsted indtjening mere specifikt.

Ørsted-aktien ligger tirsdag med et fald på 2,5 pct. i 754,55 kr.

Storbritannien vil øge skatter på vindmølleparker

Shell betalte ikke skat på udvinding i den britiske Nordsø i 2021 

Mere fra EnergiWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs