Ørsted er færdig med landvindmølleparken Haystack Wind

Med projektet færdiggjort har Ørsteds landvind- og solenergiforretning i USA nu nået en samlet kapacitet på over 3 GW i drift.
Foto: PR Ørsted
Foto: PR Ørsted
AF MARKETWIRE

Ørsted er nu færdig med landmølleparken Haystack Wind i Nebraska. Vindparken har en samlet kapacitet på 298 megawatt (MW), og vindenergien skal komme fra 5 MW vindmøller fra Siemens Gamesa.

Det oplyser Ørsted mandag eftermiddag.

Med det projekt færdiggjort har Ørsteds landvind- og solenergiforretning i USA nu nået en samlet kapacitet på over 3 GW i drift.

Haystack Wind ligger i Wayne County i delstaten Nebraska i USA. Og den kører på allerede eksisterende netinfrastruktur fra en anden af Ørsteds store vindmølleparker, Plum Creek Wind, der er på 230 MW.

Med de to projekter har Ørsted nu investeret over 0,5 mia. dollar svarende til 3,5 mia. kr. i Nebraska.

Langt størstedelen af strømmen fra Haystack bliver sendt videre til Hormel Foods, Target og PepsiCo, som det danske energiselskab har indgået elkøbsaftaler med.

Ørsteds forretning inden for vedvarende energi på land har en ambition om at nå en samlet global kapacitet på 17,5 gigawatt (GW) inden 2030. Lige nu har energiselskabet 3,4 GW installeret kapacitet og 1,3 GW under opførelse i USA, Irland og Storbritannien, oplyses det.

Ørsted indgår aftale om salg af strøm til amerikansk detailkæmpe

Ørsted afsætter strøm fra to amerikanske vindprojekter til Pepsico

Siemens Gamesa får første ordre af Ørsted

Ørsted køber Siemens Gamesa-projekt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også