EnergiWatch

Ørsted køber Siemens Gamesa-projekt

Fortsatte investeringer trækker resultatet ned i energiselskabets landdivision, hvor der købes stort ind af både sol- og vindprojekter. (opdateret)

Foto: PR/ Ørsted

(Rettelse kl. 11.25. Det fremgik oprindeligt med henvisning til projektpræsentationen, at Vestas skulle levere møllerne til projektet. Ørsted oplyser imidlertid, at der siden er skiftet til Siemens Gamesa-møller.)

Det kan godt være, at havvind fortsat er den dominerende forretning i Ørsted. Men energiselskabets onshore-division, der primært omhandler landvind i USA, er bestemt ikke længere som at finde nålen i høstakken, når der bladres igennem regnskabet. Senest har selskabet således føjet knap 300 MW til porteføljen med købet af landvindprojektet Haystack fra Tradewind Energy.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs