EnergiWatch

Ørsted-direktør: Stor konkurrence inden for landvind men stort marked

Modsat Ørsteds hovedforretning - offshore - der er præget af relativt få, men meget store spillere, er markedet for landvind og solenergi en anden størrelse.

Foto: Jens Dresling

Ørsted skruer op for ambitionerne inden for selskabets onshore-division, hvor målsætningen for installeret kapacitet i forbindelse med onsdagens kapitalmarkedsdag blev løftet til 17,5 gigawatt (GW) inden udgangen af 2030.

I 2021 var der installeret i alt 4,7 GW.

Her ser Ørsted - navnlig i USA, hvor langt størstedelen af onshorekapaciteten er placeret - et marked i stor vækst, men også med stor konkurrence. Sådan lyder det fra Declan Flanagan, der er direktør for Ørsteds onshoredivison.

"Det er helt klart et konkurrencepræget marked, og det har det altid været, men markedet er også vokset rigtig meget. På kapitalmarkedsdagen for to et halv år siden lød prognosen på for det amerikanske marked på 150 GW for vind og sol. I dag er prognosen et 300 GW stort marked," siger Declan Flanagan.

Modsat Ørsteds hovedforretning - offshore - der er præget af relativt få, men meget store spillere, er markedet for landvind og solenergi en anden størrelse.

Her er der flere om buddet, og de mange spillere på markedet kunne umiddelbart indbyde til konsolidering for et selskab som Ørsted. Men her vil det danske energiselskab fortsat satse på projektopkøb frem for virksomhedsopkøb, lyder det.

"Onshore-markedet er ret fragmenteret. Det skyldes delvist lavere etableringsomkostninger, og det regner vi med fortsætter. Vi ser os selv som en opportunistisk opsamler på projektniveau, som vi har været med succes i USA, men ikke på platformniveau," siger fra Declan Flanagan.

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs