EnergiWatch

Aktionær: Siemens Energy bør tage styringen i Siemens Gamesa

Den femtestørste aktionær i Siemens Energy opfordrer nu til, at det tyske selskab køber de resterende aktier i vindmølleselskabet.

Foto: PAUL ELLIS/AFP / AFP

Siemens Energy bør tage styringen i Siemens Gamesa og købe de resterende aktier i vindmølleproducenten.

Sådan lyder opfordringen fra Union Investment, der er den femtestørste aktionær i Siemens Energy, skriver Reuters.

Siemens Energy ejer 67 pct. af aktierne i Siemens Gamesa, der i 2021 har været udfordret af høje omkostninger, svækket vækst og underskud på bundlinjen.

Det fik sidste måned ejerselskabet til at indsætte bestyrelsesmedlem i Siemens Energy Jochen Eickholt som administrerende direktør i vindmølleproducenten fra marts og 18 måneder frem.

"Siemens Energy må endelig overtage og integrere Siemens Gamesa i sin helhed," skriver Union Investment i en meddelelse forud for en generalforsamling i Siemens Energy den 24. februar ifølge Reuters.

"Det vil sikre den nødvendige fulde kontrol og samtidig øge salget af bæredygtig energi, hvilket er to fluer med ét smæk," siger Vera Diehl, der er porteføljeforvalter i Union Investment, der ifølge Refinitiv Data ejer 1,19 pct. af aktierne i Siemens Energy.

Opfordringen kommer, en måned efter at kilder ifølge Reuters har fortalt, at der netop arbejdes på at integrere vindmølleproducenten i Siemens Energy.

Aktionæren vurderer, at Siemens Gamesa bør omstruktureres, og at der bør være en erfaren leder til at lede omstruktureringen efter Jochen Eickholt.

Her lyder kravet videre fra Union Investment, at der fremlægges en detaljeret omstruktureringsplan med delmål, samt at Siemens Gamesa skal få gjort op med risikable og underskudsgivende projekter og dermed stoppe den nedadgående aktiekurs for Siemens Energy.

Citi ser aktiebetalt løsning for Siemens Energy og Gamesa

Siemens Gamesa tavs om tilbagekøb 

Siemens Gamesa fyrer hver tredje på amerikanske fabrikker 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs