EnergiWatch

Siemens Gamesa fyrer hver tredje på amerikanske fabrikker

Afskedigelsen af knap 200 medarbejdere på sine to fabrikker i USA begrundes med GE's patentsøgsmål og det fortsatte fravær af Joe Bidens store Build Back Better-plan.

Foto: Siemens Gamesa

2021 ville blive et godt år for Siemens Gamesa i USA. Så meget var mølleproducentens daværende regionsdirektør sikker på, da han to år forinden forventede, at arbejdsstyrken ville blive udvidet såvel på nacellefabrikken i Hutchinson som på vingefabrikken i Ft. Madison, hvor der blev forudset 750 ansatte.

Som understreget mange gange blev 2021 imidlertid ikke noget godt år for Siemens Gamesa. Heller ikke i USA. Så lidt at mølleproducenten nu annoncer afskedigelsen af hver tredje på de to produktionsanlæg. I Hutcinson skæres 69 stillinger, så der resterer 117 medarbejdere, mens vingefabrikken efter 121 planlagte afskedigelser med 254 ansatte dermed blot vil være en tredjedel så mange som tidligere spået.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs