EnergiWatch

Citi ser aktiebetalt løsning for Siemens Energy og Gamesa

Det vurderes, at Siemens Energy gerne vil finde en løsning på, hvordan Siemens Gamesa kan fuldt integreres, inden selskabets kapitalmarkedsdag.

Foto: PAUL ELLIS/AFP / AFP

Finanshuset Citi vurderer, at det nemmeste løsning for en fuld integration af vindmølleforretningen Siemens Gamesa i Siemens Energy vil ske ved aktiebetaling.

Analytikere fra finanshuset skriver i et notat, at en aktiebetalt finansiering i forbindelse med integrationen betyder, at Siemens Energy ikke skal have penge op af lommen. Det skriver Bloomberg News.

Siemens Energy "ønsker sandsynligvis en løsning inden for de næste par måneder før deres kapitalmarkedsdag i maj, påpeger analytikerne.

Siemens Energy satte i januar turbo på indsatsen for at udforske en fuld integration af vindmølleforretningen Siemens Gamesa, efter at nedjusteringen samt kursderouten afslørede mangler i den nuværende ejerskabsstruktur.

Det skrev Reuters med henvisning til kilder med kendskab til sagen.

Siemens Energy skulle ifølge kilderne arbejde med rådgivere for at se på mulighederne for, hvordan man bedst muligt får erhvervet de resterende 33 pct. af aktierne, som Siemens Energy endnu ikke ejer i Siemens Gamesa.

Rygterne om Siemens Energys interesse i at købe de resterende aktier i den spanske vindmøllekoncern har svirret siden maj.

Siemens Gamesa blev skabt i 2017 for bedre at kunne konkurrere på det hurtigtvoksende vindmøllemarked.

Stiesdal genforenes med endnu et Bonus-barn

Ørsted-topchef køber aktier for godt en halv million 

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs