EnergiWatch

Trods rekordslutspurt nåede Vestas langt fra i mål

Selv om Vestas aldrig har annonceret så mange megawatt på årets altid travle lukkedag, endte 4. kvartal som det dårligste af sin slags i syv år og den samlede ordrehøst i 2021 godt 4 GW lavere end året før.

I løbet af december glædede flere ansatte rundt om i verden sig over, at Vestas havde bevilliget dem fridag nytårsaften. Dog var det ikke alle vindmølleproducentens medarbejdere, der sådan havde ekstra tid til at kræse om kransekagen.

Med annonceringer af ordrer på 1.085 MW blev den 31. december således Vestas' mest aktive årsafslutning nogensinde. Selv hvis slutspurten bredes ud til hele juleferien, var 2021 med 11 annoncerede ordrer på 1.334 MW på niveau med de foregående fem år, siden traditionen med ordremæssige champagnegalopper op mod årsskiftet blev etableret. Men lige meget hjælper det formentlig.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs