EnergiWatch

Kinesiske vindmølleproducenter haler ind på Vestas

Kinesiske vindmølleproducenter som Goldwind og Envision er ved at hale ind på vestlige producenter og har fået deres første gennembrud i Europa.

Foto: Goldwind

Kinesiske Goldwind halede sidst år ind på Vestas som en af verdens største vindmølleproducenter, og noget tyder på, at de vestlige aktører i stigende grad vil møde kinesiske konkurrenter uden for Riget i Midten.

Det kinesiske vindmarked er verdens største og har med begrænset konkurrence fra vestlige aktører gjort det muligt for landets nationale aktører at opbygge skala og indhente det teknologiske efterslæb, de har haft i forhold til vestlige producenter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs