EnergiWatch

Nordex får Statkraft-ordre på 110 MW i Chile

Ordren lyder på 19 møller og inkluderer en treårig serviceaftale til Torsa-projektet, der skal bygges i det centrale Chile.

Nordex har fået endnu et sydamerikansk hak i ordrebæltet. | Foto: Nordex/K.foto/Michael Kottmeier

Den tyske mølleproducent Nordex har modtaget en ordre på 110 MW fra Statkraft til et projekt i Chile. Det meddeler Nordex fredag morgen.

Ordren lyder på 19 N163/5.X møller og inkluderer en treårig serviceaftale til Torsa-projektet, der skal bygges i det centrale Chile.

"Torsa" er den anden ordre, Nordex-koncernen har modtaget fra Statkraft i Sydamerika. Så sent som i slutningen af ​​2020 afgav Statkraft en ordre hos Nordex-koncernen på levering og installation af 91 N163/5.X-møller til 518,7 MW "Ventos de Santa Eugenia"-projektet i Brasilien.

Nordex vil levere møllerne i foråret 2022. Efter færdiggørelsen vil "Torsa" føre omkring 300 GWh ren elektricitet ind i det chilenske net, svarende til det gennemsnitlige energiforbrug i 100.000 husstande.

Nordex skærer voldsomt i forventningerne

Statkraft får grønt lys til hybridpark på 400 MW

 

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs