EnergiWatch

Statkraft får grønt lys til hybridpark på 400 MW

De chilenske myndigheder har udstedt land og tilladelse til Statkrafts første greenfieldprojekt i landet bestående af vind og batterilagring.

Foto: PR KK Wind Solutions/89327927

Over de seneste år har Chile været et af fokuslandene hos Statkraft. Hvad der begyndte med selskabets klassiske energiteknologi og købet af hydroanlægget Rucatayo i 2015 i forbindelse med overtagelsen af det chilenske energiselskab Pilmaiquen er siden udvidet med såvel tre mindre vindparker og det planlagte solanlæg Pauna på 600 MWp.

Nu tager nordmændene et betydeligt yderligere skridt i det latinamerikanske land. Ministeriet for Nationale Aktiver har således tildelt Statkraft en 40-årig tilladelse til et område på 2.610 hektar i regionen Antofagasta. Her skal udvikles, bygges og drives en vindpark med tilhørende batterilagring. Et projekt på mere end 400 MW, der dermed bliver såvel energiselskabets første greenfieldprojekt i Chile og det foreløbigt mest producerende.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs