EnergiWatch

Vestas slår to asiatiske regioner sammen til en

For at imødekomme kravene på fremtidens energimarked har mølleproducenten valgt at slå Kina og det asiatiske stillehavsområde sammen.

Foto: vestas

Vestas vil slår de to forretningsregioner Kina (CHI) og Asien/Stillehavsområdet (ASP) sammen til en region.

Det oplyser selskabet i pressemeddelelse.

"Det globale energimarked udvikler sig hurtigt. Nøglen til udviklingen er det voksende energibehov i Asien, den vedvarende modning af vindenergiens forsyningskæde samt havvindens hastige ekspansion fra Europa til resten af verden," siger Henrik Andersen, administrerende direktør i Vestas.

Topchefen peger på, at konsolideringen vil styrke det regionale setup og etablere et samlet og stærkere lederteam samt forbedre virksomhedens fundament for at opbygge en stærk og mangfoldig talentmasse i selskabet.

Integrationen for hele regionen begynder allerede i dag. De to regioner vil dog køre uafhængigt af hinanden for at sikre, at forretningen fortsætter som normalt, indtil den er fuldstændig konsolideret ved årsskiftet.

Den nye forretningsregion, der vil gå under navnet Asia Pacific (APAC), skal fra 1. januar 2022 ledes af Purvin Patel, som er nuværende direktør i ASP.

Vestas vil installere verdens højeste og kraftigste vindmølleprototype

Vestas fremhæves af amerikansk storbank i klimakampen

Vestas lancerer køreplan for cirkulære møller

Vestas undersøger vindmøllebrand i New Zealand

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs