EnergiWatch

Vestas fremhæves af amerikansk storbank i klimakampen

Bank of America fremhæver den danske vindmølleproducent som en ud af 26 aktier, som vil klare sig godt gennem den globale klimakamp.

Foto: vestas

Den danske vindmølleproducent Vestas fremhæves onsdag af den amerikanske investeringsbank Bank of America som en af 26 aktier, der vil klare sig godt på baggrund af den globale klimakamp.

"Udfordringen med at tøjle klimaændringerne er bedøvende stor, og det er forretningsmulighederne også," skriver finansmediet Barron's.

Barron's har taget fat i emnet, da det Internationale Energi Agentur (IEA) i en prognose har vurderet, at vedvarende energi er frem mod 2050 vil være et marked på flere billioner af dollar. Rapporten er udarbejdet, inden COP26 starter i Glasgow sidst i oktober.

Og netop i den anledning ser Bank of America, der mener, at COP26 vil være "vippepunktet" for ræset frem mod nul udlukning af CO2, og som derfor ser store muligheder i en række selskaber.

Ifølge bankens analytiker Eric Lopez er dette årti sidste chance, og han spår årlige globale investeringer for 5 billioner dollar eller 5000 mia. dollar de næste 30 år.

"På den anden side vil prisen for ikke at handle være endnu mere betydningsfuld: Over 3 pct. af BNP kan være tabt hvert år frem til 2030, hvilket kan vokse til 69 billioner dollar inden 2100."

Bank of America har derfor udvalgt 26 selskaber, som på baggrund af de store investeringer kan blive vinderne, skriver Barron's. Og her er Vestas et af syv navne inden for vedvarende energi.

Vestas lancerer køreplan for cirkulære møller 

Norsk gigawattpark dømt ugyldig 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs