EnergiWatch

Medie: Henrik Andersens ledelsesstil skaber uro i Vestas

Mølleproducentens topchef kritiseres for bl.a. at blande sig for meget i detaljestyringen af selskabet og være dårlig til at håndtere kritik, skriver Inside Business.

Foto: vestas

Fredag offentliggjorde Vestas den nyeste udgave af sin employee code of conduct. En manual, der giver medarbejdere i alle lag retningslinjerne for, hvordan de på forskellig vis skal gebærde sig.

Det er imidlertid ikke det eneste, der blev offentliggjort fredag. Det samme er en artikel i mediet Inside Business, hvori der rettes en ganske skarp kritik af ledelsesstilen hos den øverste employee i virksomheden, topchef Henrik Andersen.

Mediet parafraserer fra en række medarbejderundersøgelser blandt mølleproducentens ledere, der blev foretaget i forsommeren. Derudover er der talt uden for citat med en række tidligere ledende medarbejdere. Her kritiseres topchefen for, at han i for høj grad detailstyrer, ikke er god til at håndtere kritiske spørgsmål og ikke altid respekterer, at mere erfarne medarbejder kan have mere viden på deres særlige områder end topchefen selv.

I en skriftlig kommentar til Inside Business opridser kommunikationsdirektør Morten Dyrholm de strategiske forandringer siden Henrik Andersens tiltræden. Heriblandt reintegrationen af havvindforretningen i Vestas, etableringen af udvikling som selvstændigt forretningsområde og interne programmer for at styrke ledelse, talentudvikling og kulturen hos mølleproducenten.

"Med ændringernes karakter in mente er det helt forventeligt og naturligt, at der vil være diskussioner omkring strategi og større organisatoriske beslutninger i Vestas," skriver han til mediet.

Siden Henrik Andersen tiltrådte som adm. direktør i august 2019, er der sket markant udskiftning i Vestas' øverste ledelse. Blandt andet er der skiftet ud på mere end halvdelen af posterne i direktionen, hvor fem ud af otte direktører er nye.

Vestas sætter tidligere Ørsted-direktør i spidsen for havvind

Vestas skifter ud i ledelsen

Nestor er fortid i Vestas' direktion

Vestas mister mangeårigt direktionsmedlem

Vestas tager nyt skridt ud i det ukendte

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs