EnergiWatch

Ørsted dropper havvindudbud i Massachusetts

Energiselskabet deltager ikke i et kommende stort havvindudbud i den amerikanske stat Massachusetts. Ifølge en analytiker skyldes fravalget massiv priskonkurrence.

Foto: Ørsted

Selvom Ørsted ofte plejer at byde sig til de amerikanske havvindudbud, så kommer det ikke til at være tilfældet for det kommende udbud i Massachusetts. Det kan skyldes for stort prisfokus i den amerikanske stat.

Det skriver Børsen.

"I vurderingen indgår en række faktorer, herunder optimering af leasingområder, hvordan projektet passer strategisk til vores eksisterende portefølje og vores ønske om at opretholde finansiel disciplin. Efter grundige overvejelser besluttede vi ikke at deltage i det aktuelle udbud i Massachusetts. Vi vil se åbent på fremtidige muligheder for at udbygge grøn energi i delstaten og opbygge den amerikanske forsyningskæde for havvind,” oplyser presseafdelingen i Ørsted i en mail til Børsen.

Ørsted vil ikke at fortælle, hvad der gjorde udslaget, men ifølge Casper Blom, aktieanalytiker hos ABG Sundal Collier, har de to foregående runder i Massachusetts været præget af stor priskonkurrence.

Ifølge ham vil en sejr i staten kræve, at den pris, som udviklerne byder ind til, er lavere end i de tidligere runder, og Casper Bloms indtryk er, at i Massachusetts er det drevet meget af pris.

Senator om ny havvind-lov: "En vision uden støtte er en hallucination"

USA skyder gang i næste havvind-auktion 

Massachusetts åbner for tredje vindfest

Mere fra EnergiWatch

Ecco trækker sig fra solcellevirksomhed

Det omdiskuterede danske skobrand Ecco er blevet købt ud af det svenske solcelleselskab Infranode Vandel, som skovirksomheden ellers købte sig ind i for et år siden.

Et prisloft over gassen i Europa er kompliceret og bliver meget dyrt

Europæiske politikere kræver handling for at få gasprisen ned, og EU-Kommissionen har lagt en plan. Men gasprisen er en gordisk knude, for uanset hvordan man vender og drejer det, er der ikke energi nok i Europa de næste seks måneder. Forbrugerne kan kun hjælpes med økonomisk støtte, men det er en dyr og farlig vej, siger analytiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs