EnergiWatch

Ørsted opruster politisk i USA

Tidligere stabschef for Rhode Islands guvernør skal forstærke energiselskabets markedsstrategi i det nordøstlige USA, hvor Boem tager skridt mod opførelse af to af Ørsteds havvindparker, mens beslutningen om en tredje udskydes.

Foto: Ørsted

Med Gina Raimondo som guvernør udviklede den lille amerikanske delstat Rhode Island sig til lidt af en havvindpionér. Det var her, USA's første havmøllepark, Block Island, blev opført i 2016, lige som delstaten sammen med den større nabostat Massachusetts var de første til at tildele projekter i stor skala, da 400 MW Revolution Wind blev udvalgt i 2018.

Efter valget har USA's præsident Joe Biden imidlertid forfremmet guvernøren til sin handelsminister. Mens hendes statschef gennem det seneste års tid, David Ortiz, nu også har fundet nyt job. Han skal således være markedschef i New England-regionen for Block Island og Revolution Winds ejer, det danske energiselskab Ørsted.

"Hans omfattende erfaring og stærke regionale relationer vil hjælpe os med at udvikle Revolution Wind og vores fremtidige projekter i New England," siger Ørsteds chef for marked og strategi i USA, Matt Morrissey.

David Ortiz er vokset op i New York men har fungeret som journalist i såvel Massachusetts som Rhode Island, før han blev en del af Gina Raimondos politiske hold som først næstkommanderende i hendes genvalgs-kampagne og siden altså som stabschef.

Udskiftningen af guvernøren synes i øvrigt ikke at have rokket ved delstatens engagement udi havvind. I hvert fald underskrev afløseren, Dan McKee, i sidste måned en lov, der forpligter Rhode Island til at være netto-nuludleder i 2050.

At Ørsteds havmøllepark kan understøtte det mål, er da også nu kommet et skridt tættere på. Torsdag fulgte den føderale myndighed Boem op på de administrative fremskridt på Vineyard Wind og Ocean Wind med annonceringen af, at VVM-redegørelsen for Revolution Wind nu er sendt i offentlig høring. Det sidste skridt før en byggetilladelse til projektet ud for Massachusetts, der skal levere strøm til Connecticut og Rhode Island.

Dog kræver det naturligvis, at VVM-ansøgningen godkendes. Som den første af Ørsteds amerikanske projekter udsendte Boem i januar en tilsvarende notice of intent om, at det noget mindre South Fork-projekt ville blive sendt i offentlig høring den 22. februar.

Imidlertid er der fortsat knas med havmølleparkens naboer. Rådet for håndtering af kystressourcer (CRMC) i Rhode Island, der repræsenterer de lokale fiskere, skulle efter planen have truffet beslutning om deres anbefaling i slutningen af april. Men med risikoen for, at den anbefaling ville være negativ, da der ikke er nået enighed om kompensation for fiskerne, indvilligede Ørsted og projektpartneren Eversource i sidste uge i, at beslutningen udskydes til senest 1. juni.

Biden sætter skub i Ørsteds største havpark

Ørsted forventer at måtte udskyde 2,8 GW havvind

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs