EnergiWatch

USA skyder gang i næste havvind-auktion

Boem skyder gang i den kommende auktion over otte  licenser med en forventet kapacitet på mere end 7 GW ud for New York og New Jersey.

Foto: GE Renewable Energy

Fredag eftermiddag tages første skridt mod den længe ventede udstykning af havvindområdet New York Bight. Boem annoncerer fredag den kommende auktion over de otte licensarealer, der ventes at åbne for udbygningen af yderligere godt 7 GW havvind på den amerikanske østkyst ud for New Jersey og New York.

"New York Bight er et fremragende eksempel på, hvordan regionalt samarbejder, partnerskaber og feedback fra interessenter kan finde samme og identificere områder, der er passende til havvindudvikling," siger Boems adm. direktør Amanda Lefton.

Auktionen over New York Bight-området var oprindeligt ventet at blive gennemført allerede sidste år. Men den pause, der blev sat under den forrige amerikanske regering med de udvidede miljøundersøgelser på Vineyard Wind, betød også, at den næste licensrunde blev skubbet i tid. Med fredagens udmelding åbnes i første omgang for en 60-dage lang offentlig høringsfase, førend det præcise tidspunkt for auktionen meldes ud.

Forarbejdet til auktionen har dog været undervejs gennem længere tid. Blandt andet er det oprindelige område, der former en bred kile ned i bugten mellem Long Island og New Jerseys nordligste kyststrækning, blevet hugget til for at give plads til fiskeri og anden brug. En manøvre, der har resulteret i de otte områder af varierende størrelse og vindkvalitet.

Auktionen bliver den første siden tre områder i Massachusetts blev genauktioneret i slutningen af 2018. Mens de ikke tiltrak sig nogen interesse, da de første gang var under hammeren fem år tidligere, blev auktionen et tilløbsstykke over flere dage med indtægter på 405,1 mio. dollar til følge for den amerikanske statskasse. Lige som det markerede olieindustriens entre på markedet.

Foruden CIP/Avangrids Vineyard Wind blev de to områder således sikret af Shell og Equinor.

Olieindustrien køber sig ind i USA's havvind for milliarder

Ørsted smed hurtigt håndklædet i havauktion

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs