EnergiWatch

Vattenfall vil koble svensk havmøllepark til Danmark

Det svenske energiselskab planlægger at knytte op mod 2 GW havvind på energiøernes prototype fra 2028. En løsning man kommer til at se mere af, siger topchef.

Kriegers Flak er Skandinaviens foreløbigt største havpark med sine 72 møller – eksklusive dem på billedet. | Foto: Vattenfall

Mandag blev Kriegers Flak indviet med den slags store armbevægelser, der hører sig til slige begivenheder. Tv-værten Anders Breinholt underholdt som konferencier, erhvervsminister Simon Kollerup lovpriste, hvordan parkens servicecenter på Klintholm Havn – måske lidt overdrevet – vil beskæftige 6-700 mennesker, mens den ceremonielle igangsættelse af havmøllerne blev varetaget af Kronprins Frederik.

Med sine 604,8 MW er havmølleparken da også Danmarks største. Ja, faktisk den største i hele Skandinavien, som de færreste af skåltalerne undlod at bemærke for ligesom at udvide det historiske vingesus. Om end udbygningen i de øvrige nordiske lande hidtil har været ret begrænset med den 13 år gamle svenske Lillgrund-park på 110 MW som nærmeste konkurrent til titlen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs