EnergiWatch

Sverige giver lov til at bygge havvind i Natura 2000-område

Vattenfall har fået tilladelse af myndighederne i Skåne til at gå videre med den svenske del af Kriegers Flak. Det viser, at sameksistens er mulig, fastslår energiselskab.

Foto: Vattenfall

Den svenske version af Kriegers Flak er kommet et betydeligt skridt nærmere at kunne realiseres. En af udfordringerne for Vattenfalls projekt i den svenske del af Østersøen er, at et hjørne af havmølleparken samt kabelruten i land overlapper med et udpeget Natura 2000-område. Men det til trods har myndighederne i Skåne godkendt energiselskabets miljøkonsekvensrapport (VVM) og dermed givet grønt lys til at gå videre med projektet.

I afgørelsen fra Länsstyrelsen anerkendes de foranstaltninger, Vattenfall har forpligtet sig til at gøre for at mindske konsekvenserne i og tæt ved det miljøbeskyttede område, bl.a. at der ikke foretages undersøgelser i perioden november-maj for at undgå forstyrrelser af dyrelivet, og at monopæle hamres i under såkaldte dobbelte luftgardiner for at reducere støjgener for havdyr.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs