EnergiWatch

Siemens Gamesa og SSE indgår brintpagt

De to selskaber vil sammen producere brint ved hjælp af strømmen fra to vindmølleparker i Skotland og Irland.

Foto: Siemens Gamesa

Siemens Gamesa og SSE Renewables har underskrevet en forståelsesaftale, hvori de to selskaber sammen skal undersøge mulighederne for at producere og levere grøn brint gennem elektrolyse fra og ved to vindmølleparker i henholdsvis Irland og Skotland. Det skriver Renews.

I partnerskabet er målet at kunne varetage hele værdikæden, herunder konstruktion, produktion, opbevaring og service.

"Brint er hurtigt ved at blive en vigtig og spændende komponent i planen om at dekarbonisere strømproduktion, tung industri og transport blandt andre sektorer," siger adm. direktør for SSE Renewables Jim Smith.

"Og den revolutionerende produktion af grøn brint fra vindenergi giver større muligheder for markeder som Skotland og Irland til yderligere at udnytte vores rigelige vindressourcer."

De to selskaber vil sigte mod at arbejde med grønne brintkunder i en række industrier, herunder transport, større destillerier og gasnetoperatører.

De to anlæg skal placeres ved to vindmølleparker, en i Skotland og en i Irland. Selskaber vil dog endnu ikke løfte sløret for, hvilke parker, der er tale om.

Siemens Gamesa ser konkurrencedygtig grøn brint i 2030

Siemens Gamesa og Siemens Energy investerer i havmølle-brintløsning

Siemens Gamesa tilslutter sig Brintbranchen

 

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs