EnergiWatch

NKT opjusterer forventningerne efter stærk udvikling

Den danske kabelspecialist har haft et godt halvår og løfter nu årets forventninger til salget.

Foto: NKT

NKT opjusterer forventningerne til helåret efter en stærk udvikling i første halvår, der var drevet af vækst i både NKT og Photonics.

Det fremgår af en meddelelse fredag aften fra NKT, hvori der også er foreløbige tal for andet kvartal.

For 2021 opjusterer NKT forventningerne til omsætningen (std. metalpriser) til den øvre ende af 1,1-1,2 mia. euro fra tidligere ventet 1,1-1,2 mia. euro.

Også forventningerne til den operationelle EBITDA-indtjening blev hævet til den øvre ende af intervallet 80-110 mio. euro.

Forventningerne til NKT Photonics bliver også opjusteret så der nu ventes en organisk vækst på 8-15 pct. mod tidligere ventet den øvre ende af 0-10 pct.

For NKT Photonics ventes en EBITDA-marginen på 6-8 pct. mod ttidligere ventet øvre ende af cirka 3-7 pct.

"Vi har leveret et stærkt første halvår 2021 og det forbedrede finansielle resultat var drevet af vækst på tværs af forretningerne i både NKT og NKT Photonics. Det er tilfredsstillende at se at vi fortsat drager nytte af den grønne omstilling og vores initiativer til forbedringer," siger NKT's koncernchef Alexander Kar.

Foreløbige tal for andet kvartal

De foreløbige regnskabstal for andet kvartal viser en omsætning (std. metalpriser) på 344 mio. euro og et operationelt EBITDA på 42 mio. euro.

Forbedringen var ifølge NKT drevet af et højere aktivitetsniveau og større effektivitet i alle tre forretninger.

Service & Accessories leverede et meget stærkt resultat båret af en stor andel reparationsarbejde og Solutions forbedrede også indtjeningen markant sammenlignet med andet kvartal sidste år.

De foreløbige regnskabstal for andet kvartal i NKT Photonics viser en omsætning på 18 mio. euro og en EBITDA på 0 mio. euro.

Ansøgning af strategiske alternativer for Photonics

NKT's bestyrelse har besluttet at genoptage afsøgningen af de strategiske alternativer for NKT Photonics, efter at have sat den i bero den 13. maj 2020.

"Der er ikke en endelig tidsramme for afslutning af afsøgningen og der er på nuværende tidspunkt ikke truffet beslutning om en bestemt transaktionsform eller alternativt udfald," skriver NKT.

 

NKT bekræfter milliardordre

NKT vil erobre USA fra Skandinavien

NKT-chef forventer mange projekter tildelt i år 

Mere fra EnergiWatch

OK køber varmevirksomhed

Fra 1. november bliver Dansk Varme Service en del af OK-koncernen, som vil styrke sit fokus på det voksende marked.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs