EnergiWatch

NKT vil erobre USA fra Skandinavien

Den danske kabelproducents milliardinvestering i udvidelser af de tyske og svenske fabrikker sker også med projekter uden for Europa for sigte. Heriblandt i USA, hvor det første havvindprojekt med HVDC-kabler er planlagt.

NKT's store kabellægningsfartøj Victoria vil godt kunne lægge eksportkabler i USA, da det ikke rører to amerikanske havne. | Foto: NKT

Det går bedre end længe for NKT. Nuvel, den danske kabelproducent har endnu plads på fabrikkerne til at kunne eksekvere yderligere ordrer i år, men flere ting indikerer, at det går mod lysere tider.

Dels at såvel omsætning som resultat i årets 1. kvartal er markant bedre end ventet. Dels meldingen for to uger siden om, at der over det kommende års tid investeres mere end 150 mio. euro (1,1 mia. kr.) i fabriksudvidelser. Ved fuld kapacitet vil det give plads til, at omsætningen hæves med 300 mio. euro (2,2 mia. kr.) svarende til mere end en fjerdedel.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

True Energy henter ny marketingchef

Med ansættelsen af Nina Kirstine Toft-Nielsen vil det danske energiselskab øge interaktioner med brugere og influencere på de sociale medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs