EnergiWatch

Siemens kan være på vej til afnotering af Siemens Gamesa

Den tyske industrigigant skulle ifølge et spanske medie have hyret Morgan Stanley og Deutsche Bank til at analysere en fuld overtagelse og derefter afnotering af Siemens Gamesa.

Foto: Siemens Gamesa/Soren Kjeldgaard

Siemens kan være på vej til at købe de resterende aktier i Siemens Gamesa og dermed afnotere selskabet fra børsen i Madrid.

Det skriver den spanske erhvervsavis Expansión ifølge Bloomberg News.

Nyheden har tirsdag morgen medført, at handlen med Siemens Gamesa-aktien er blevet indstillet af de spanske myndigheder.

Siemens sidder i øjeblikket på 67 pct. af aktierne i Siemens Gamesa gennem Siemens Energy, som den tyske industrikoncern noterede selvstændigt på børsen i Frankfurt sidste år.

Det spanske medie skriver videre, at Siemens overvejer at frasælge Siemens Gamesas aktiver, og at der allerede skulle være flere interesserede købere i Asien.

Ifølge mediet har Siemens hyret Morgan Stanley til at analysere forskellige strategier, herunder muligheden for en afnotering.

Milliarddyre licenser får Siemens Gamesa til at grine og græde

Siemens Gamesa frygter coronabølgens tilbageskyl 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs