EnergiWatch

Milliarddyre licenser får Siemens Gamesa til at grine og græde

Olieselskabernes entre som havvindudviklere er positivt, men deres dyre vej ind på markedet vil kunne mærkes, erkender topchef, der slår fast, at Siemens Gamesa også skal dominere næste generations havmøller.

Foto: Siemens Gamesa

Det er velkendt, at havkig er gunstig for ejendomsprisen. Det er dog ikke kun liebhaverboliger i de store byer, at den slags matrikler i de seneste år har været begunstiget med stejlt stigende priser; det samme gælder for lidt mere afsidesliggende tomter med 360-graders havudsigt. Også selv om områderne kræver etablering af monopæle eller andre typer af fundamenter for at nå havoverfladen.

Det stod klart i slutningen af 2018, da tre havvindlicenser ud for Massachusetts blev bortauktioneret formedelst 405 mio. dollar (2,5 mia. kr.). Mens det blev understreget i februar, da britiske Royal Crown indkasserede 879 mio. pund (7,5 mia. kr.) for seks licenser med potentielle projekter på anslået 7.980 MW.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs