EnergiWatch

Siemens Gamesa frygter coronabølgens tilbageskyl

Mølleproducenten advarer om modvind fra stigende priser på en lang række råmaterialer og vil sende mest muligt af regningen videre til kunderne. Byrden skal fordeles, fastslår topchef.

Det er ikke kun stål og kobber, priserne stiger på. Det samme gælder f.eks. for den epoxy, der bruges i vinger. | Foto: Siemens Gamesa

Alt i alt er Siemens Gamesa godt tilfreds med status halvvejs inde i sit skæve regnskabsår. Nuvel, landvinddivisionen er endnu ikke helt vendt rundt, og med fredagens kvartalsregnskab blev toppen af årets forventede omsætning pillet af. Men det går fint for havvind og service, og foreløbigt ligger indtjeningen i toppen af det estimerede for året på 3-5 pct. justeret EBIT.

Med andre ord har corona kun ramt i begrænset grad. Jo, der er lige nu udfordringer i Indien og Brasilien, men overordnet er pandemien lige nu ingen showstopper for mølleproducenten. Lige som det i øvrigt synes at være tilfældet for mange virksomheder. Faktisk i en sådan grad, at den måske største risiko i den kommende tid kan betegnes som coronabølgens tilbageskyl.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

OK køber varmevirksomhed

Fra 1. november bliver Dansk Varme Service en del af OK-koncernen, som vil styrke sit fokus på det voksende marked.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs