EnergiWatch

EDP har elsalgsaftaler for 2,5 GW i sigte

Det porugisiske selskab er ved at forhandle om elsalgsaftaler for 2,5 GW vedvarende energi efter stor efterspørgsel på markedet.

Foto: EDP Renovaveis

PPA'er bliver kun mere og mere populære, og det har den portugisiske energikæmpe EDP også set mulighederne i. På nuværende tidspunkt er selskabet ved at arbejde med langvarige elsalgsaftaler på vedvarende energi for 2,5 GW. Det skriver norske Montel.

Flere større selskaber har i den seneste tid valgt at fokusere mere på PPA'erne, der ofte sikrer en solid indtægt over en længere årrække. Og her er EDP ingen undtagelse.

"Vi er virkelig begejstrede for fremtiden i sektoren, vi ser en fortsat efterspørgsel efter grønne PPA'er," sagde EDP-administrerende direktør Miguel Stilwell de Andrade i en konferencesamtale med analytikere for at præsentere virksomhedens resultater for første kvartal.

EDP har allerede god erfaring med de langvarige elsalgsaftaler. Virksomheden har sikret langvarige kontrakter, herunder PPA'er og differencekontrakter (CfD'er) for 6,4 GW ny vedvarende kapacitet.  I de seneste to måneder har EDP underskrevet 0,5 GW grønne PPA'er, hvor 20 pct. af dem er i Spanien og resten i USA.

EDP sigter mod 50 GW i 2030

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs