EnergiWatch

EDP sigter mod 50 GW i 2030

Det portugisiske energiselskab vil være kulfri indenfor de næste fire år, mens porteføljen skal være 100 pct. vedvarende energi om ti år.

Foto: EDP Renovaveis

Det portugisiske energiselskab EDP har grønne ambitioner. Og som vi for tiden ser hos mange energiselskaber, så har også EDP planer om at skrue op for den vedvarende energi og ned for den fossile.

EDP ​​har nu afsløret planer om at opbygge mere end 50 GW kapacitet vedvarende energi inden 2030 og tage sin produktionsportefølje til 100 pct. vedvarende energi inden udgangen af ​​årtiet.

Det portugisiske energiselskab annoncerede planerne sammen med sin hensigt om at være kulfri inden 2025 i en strategisk opdatering for perioden 2021-2025.

"Et dristigt og ambitiøst engagement, en hidtil uset acceleration af væksten i vedvarende energi, der bygger på vores track record som førende inden for energiomstillingen. For EDP handler det ikke kun om at levere strøm til samfundet, det handler om at give vores samfund mulighed for at leve grønne og bæredygtige liv," siger adm. direktør Miguel Stilwell d’Andrade i forbindelse med lanceringen.

For at nå de nye strategiske mål skal der også nye tal på bordet. EDP har således sat et mål om at investere omtrent 24 mia. EUR (178 mia. DKK) i energiomstillingen de kommende år.

"Vi tager disse konkrete skridt til at beskytte menneskehedens fremtid, begyndende med vores mål om at blive en helt grøn virksomhed inden 2030. Vi er forpligtet til ren energi og vil fortsætte med at udvide vores vedvarende portefølje globalt og levere ESG-ekspertise og overlegen værdi," siger Miguel Stilwell d’Andrade.

Portugal fremskynder udfasning af kul til næste år

Mere fra EnergiWatch

OK køber varmevirksomhed

Fra 1. november bliver Dansk Varme Service en del af OK-koncernen, som vil styrke sit fokus på det voksende marked.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs