EnergiWatch

Energi Danmark vil sælge PPA'er til mindre selskaber

Med et nyt produkt vil Energi Danmark pulje mindre virksomheder, så de kan finansiere ny vedvarende energi gennem en PPA. Den første aftale er allerede indgået med kølevirksomheden Claus Sørensen A/S og European Energy, der opfører to nye solcelleparker.

Foto: European Energy

Hidtil har elkøbsaftaler, PPA'er, været forbeholdt de allerstørste og mest energiintensive virksomheder, som har kunne aftage det hele eller størstedelen af strømmen fra en vind- eller solpark.

Dermed har mindre selskaber praktisk talt blot kunne dokumentere et grønt strømforbrug gennem indkøb af grønne certifikater. Nu vil det dog også være muligt for mindre selskaber at indgå en PPA og dermed dokumentere, at deres strøm kommer fra et nyopført vedvarende energianlæg, som er opført uden statsstøtte.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vindstød slår atter rekord

Det danske energiselskab har formået at blive mere effektive, mens der atter strømmer klimabevidste kunder til. Lige nu barsler Vindstød med et nyt produkt med to grønne blade, men direktøren understreger, at selskabet ikke vil forcere noget, da det skal gøres rigtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs