EnergiWatch

Statkraft bygger fire solparker i Spanien

Med investeringer for 200 millioner euro vil det norske energiselskab nu sætte mere fart under sine solambitioner.

Foto: PR / Statkraft

Statkraft vil have mere sol. Målet om at udvikle 8 GW sol og vind inden 2025 består, og mens der den seneste tid har været stort fokus på både Irland og Holland, kommer turen nu til Spanien, hvor Statkraft vil bygge fire nye solparker.

Anlæggene er placeret inden for en otte kilometer stor radius i Cadiz-regionen med en samlet kapacitet på 234 MWp.

"Jeg er glad for, at vi har forpligtet os til at investere i hele opførelsen af ​​disse fire nye solcelleanlæg i Cadiz," siger Birgitte Ringstad Vartdal, direktør for europæisk vind og sol hos Statkraft.

"Vores nylige opkøb af Solarcentury i november 2020 positionerede Spanien yderligere som et stort marked for Statkrafts solaftryk fremadrettet, og selskabets overordnede strategi er at udvikle otte gigawatt sol- og vindenergi inden 2025. Solprojekter i Spanien, som disse fire parker i Cadiz, vil spille en vigtig rolle i Statkrafts bestræbelser på at opnå dette."

Der er indgået en lokal ansættelsesaftale med San José del Valle byråd i forbindelse med tre af disse anlæg. Denne aftale inkluderer udvikling af en uddannelses- og beskæftigelsesfremmende plan og vil skabe 500 beskæftigelsesmuligheder i løbet af ​​byggefasen.

Solarcentury kom for nyligt helt ind i forretningen, da de to selskaber i starten af maj lagde kompetencerne sammen og kørte Solarcentury videre under navnet Statkraft. Med Solarcentury har det norske selskab fået adgang til en projektportefølje på 6 GW både i Europa og Sydamerika.

Solarcenturys projekter omfatter flere markeder, deriblandt Spanien, Holland, Storbritannien, Frankrig, Italien og Chile.

Solarcentury bliver en del af Statkraft

Statkraft tager tilløb til verdensdominans med VE-udsalg

Statkraft fordobler irsk solsats

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs