EnergiWatch

Solarcentury bliver en del af Statkraft

Det norske energiselskab får nu officielt solenergivirksomheden ind i forretningen efter overtagelsen i november.

Foto: PR / Statkraft

Det er efterhånden nogle måneder siden, at Statkraft annoncerede sit opkøb af det britiske solenergiselskab Solarcentury, og nu er de to for alvor slået sammen.

"Vi er glade for at bringe Solarcentury-teamet ind i Statkraft. Integrationen af ​​vores teams hjælper os med at blive en af ​​de førende virksomheder inden for vedvarende energi i verden," siger Birgitte Ringstad Vartdal, chef for europæisk vind og sol hos Statkraft.

"For at begrænse kulstofemissioner og overgangen væk fra fossile brændstoffer har vi brug for betydelig transformation i vores energisystemer. Investering i produktion af vedvarende energi - inklusive solenergi og vindenergi - og et grønnere net er afgørende for hvert lands rejse for at nå netto nul."

Statkraft har et mål om at udvikle 8 GW vind og sol inden 2025. Dette inkluderer projekter af Statkraft Irland for 278 MWp på to solenergianlæg i Irlands første auktion over vedvarende energi. Konstruktionen begynder i 2021 og vil være blandt de første solenergianlæg, der bygges i landet.

Med Solarcentury har det norske selskab fået adgang til en projektportefølje på 6 GW både i Europa og Sydamerika. Solarcenturys projekter omfatter flere markeder, deriblandt Spanien, Holland, Storbritannien, Frankrig, Italien og Chile.

Siden opkøbet i november har Solarcentury afsluttet byggeriet på 550MWp, nået vigtige milepæle for 1,22GWp og indsendt planlægning for yderligere 423 MWp, inklusive 110MWp i Storbritannien.

"Vores team er begejstret for at fortsætte med at vokse som en del af Statkraft. I løbet af Solarcenturys 22-årige historie hjalp virksomheden solenergi med at blive mainstream, og vores projekter genererede 6 milliarder kWh ren elektricitet, hvilket sparer over 1,7 millioner ton CO2-emissioner. Som en del af Statkraft er vores position på markedet stærkere end nogensinde før som Europas største producent af vedvarende energi," siger Barbara Flesche, tidl. adm. direktør for Solarcentury, nu finansdirektør for Europæisk vind og sol hos Statkraft.

Statkraft udvider ambitionerne for solenergi

Statkraft fordobler irsk solsats

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs