EnergiWatch

Solcelle-entreprenør dømt millionbod ved opførelse af nordjyske anlæg

Den bulgarske virksomhed Sunotec OOD er blevet idømt en bod på 2.6 millioner kroner for at have brudt overenskomsten i forbindelse med opførelsen af to nordjyske solcelleanlæg.

Foto: Finn Frandsen

To solcelleanlæg i det nordjyske er blevet opført med løndumping, og det kommer til at koste entreprenøren Sunotec 2,6 mio. kr. efter et forlig med 3F. Det skriver TV2 Nord.

Ifølge Byggegruppen 3F Aalborg er der tale om et solcelleanlæg på Skelgårdsvej ved Hanstholm og et lignende anlæg på Næssundvej på Mors.

Manglende overholdelse af regler om velfærdsforhold, brud på arbejdstidsregler og manglende overtidsbetaling, feriegodtgørelse, søgnehelligdagsbetaling og arbejdsmarkedspension er blandt de brud, entreprenøren er dømt for.

Det bulgarske selskab har også brudt overenskomsten i forbindelse med energiparker andre steder i landet og er ifølge 3F i alt inklusive de to nordjyske sager idømt en bod på 4.900.000 kroner for brud på overenskomsterne, skriver TV2 Nord.

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs