EnergiWatch

Solcelle-entreprenør dømt millionbod ved opførelse af nordjyske anlæg

Den bulgarske virksomhed Sunotec OOD er blevet idømt en bod på 2.6 millioner kroner for at have brudt overenskomsten i forbindelse med opførelsen af to nordjyske solcelleanlæg.

Foto: Finn Frandsen

To solcelleanlæg i det nordjyske er blevet opført med løndumping, og det kommer til at koste entreprenøren Sunotec 2,6 mio. kr. efter et forlig med 3F. Det skriver TV2 Nord.

Ifølge Byggegruppen 3F Aalborg er der tale om et solcelleanlæg på Skelgårdsvej ved Hanstholm og et lignende anlæg på Næssundvej på Mors.

Manglende overholdelse af regler om velfærdsforhold, brud på arbejdstidsregler og manglende overtidsbetaling, feriegodtgørelse, søgnehelligdagsbetaling og arbejdsmarkedspension er blandt de brud, entreprenøren er dømt for.

Det bulgarske selskab har også brudt overenskomsten i forbindelse med energiparker andre steder i landet og er ifølge 3F i alt inklusive de to nordjyske sager idømt en bod på 4.900.000 kroner for brud på overenskomsterne, skriver TV2 Nord.

Mere fra EnergiWatch

Vindstød slår atter rekord

Det danske energiselskab har formået at blive mere effektive, mens der atter strømmer klimabevidste kunder til. Lige nu barsler Vindstød med et nyt produkt med to grønne blade, men direktøren understreger, at selskabet ikke vil forcere noget, da det skal gøres rigtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs