EnergiWatch

Naturforening vil stoppe Hofors solceller på industrigrund

Forsyningsselskabet Hofor vil anlægge solceller på en gammel, forurenet industrigrund, men det er Danmarks Naturfredningsforening dog imod.

Foto: PR Hofor

Hofor er rendt ind i en forhindring i planerne om at sætte solceller på en gammel forurenet industrigrund nær Valbyparken i København. Danmarks Naturfredningsforening mener nemlig, at der er tale om et område, som repræsenterer unik natur. Det skriver Berlingske.

"Vi synes jo, solceller er gode, men når vi har et område, som ligger op ad nogle store, flotte områder, vil det være fantastisk at få fyldt det ud med vild natur til gavn for hele offentligheden. Det er et rigtig godt supplement til Valbyparken at møde et område, hvor ting kan få lov at vokse og gro til," siger Knud Erik Hansen, der er formand for Danmarks Naturfredningsforening i København, til Berlingske.

Hofor ejer området, der har ligget ubrugt hen og er vokset til over de seneste 30 år, hvor man vil opstille solcellerne.

Den nuværende lokalplan tillader dog ikke, at man etablerer opstilling af anlægget. Derfor har selskabet ansøgt kommunen om et tillæg til lokalplanen, der giver tilladelse.

Lynetteholm kan kollidere med Hofors havvindparker

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs