EnergiWatch

Energiselskab må parkere solcelleanlæg på 200 hektar landbrugsjord

Jysk Energi havde købt 200 hektar jord, men planerne om et solcelleanlæg på arealet skal tilbage på tegnebrættet.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Lemvig Kommune kan ikke godkende Jysk Energis planer om et solcelleanlæg på 200 hektar landbrugsjord, som energiselskabet har købt.

Derfor må selskabet tage planerne med tilbage på kontoret, efter at kommunens tekniske udvalg har sagt nej til første udkast.

Det skriver Lemvig Folkeblad.

"Det, vi ser nu, er ikke nok til at lave en lokalplan. Vi vil have en fuld plan for området, så vi ved, hvad klimaparken vil indeholde af andre initiativer, når alle solceller er sat op" siger formand for teknik-og miljøudvalget i Lemvig Kommune, Steffen Damsgaard (V).

Bedriften, som energiselskabet har købt, består af i alt 230 hektar, hvoraf solcelleparken skulle fylde de 200 hektar.

Jysk Energi investerer også i biogasanlæg sammen med Vestjyllands Andel. Det sker gennem selskabet DBC Invest, der har foretaget en håndfuld investeringer i biogasanlæg i flere områder i Danmark.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Jysk Energi vil fortsætte med at sænke tariffer

"Bekymrende at to selskaber får så stor politisk magt" 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs