EnergiWatch

Sydbank: Siemens Gamesas nedjustering indikerer modvind i branchen

Der er risiko for, at Vestas vil følge trop med konkurrenten og lande i den lave ende af sin egen prognose, vurderer Sydbank, der dog også ser fordele for den danske mølleproducent.

Foto: vestas

En præcisering fra Vestas' rival Siemens Gamesa øger sandsynligheden for, at også Vestas rammer den lave ende i sin egen prognose, vurderer Sydbank.

Banken gentager dog anbefalingen "køb" af Vestas.

Siemens Gamesa fastholdt fredag forventningene om en driftsmargin på 3-5 pct., men venter nu en omsætning på 10,2-10,5 mia. euro i år mod tidligere 10,2-11,2 mia. euro.

Nedpræciseringen begrundes med, at ordreindgangen på landmøller kommer senere end ventet, og samtidig forsinkes opstillingerne af møller af covid-19-pandemien. Desuden melder Siemens Gamesa om modvind fra højere råvare- og leverandørpriser.

"Siemens Gamesas nedjustering vidner om, at effekten er betydelig. Vestas har igennem en lang periode vist bedre drift end konkurrenterne, og derfor er vores forventning også, at Vestas vil være lidt mindre hårdt ramt af forholdene," skriver Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, i et notat.

Konkurrent vil sætte priser op

Siemens Gamesas priser på landvind-ordre faldt i øvrigt i kvartalet, men selskabet pegede på den efterfølgende telekonference på, at det er i gang med, at vælte de højere omkostninger over på kunderne i nye kontrakter.

"Regnskabet er altså ikke helt blottet for positive elementer set med Vestas-øjne. Siemens Gamesa peger også mod, at selskabet stadig prioriterer rentabilitet højere end vækst. Det styrker mulighederne for, at Vestas kan fastholde markedsandelen på kort/mellemlang sigt," vurderer Jacob Pedersen.

Han hæfter sig i øvrigt ved, at Siemens Gamesa melder om rekordmange udbud i de kommende år, og ser lyst på udsigterne på den lange bane.

Aktien i Siemens Gamesa faldt fredag, hvor det danske marked var lukket på grund af store bededag, med 1,8 pct. til 30,10 euro.

Vestas-aktien er i dag faldet med 2,5 pct. til 251 kr. efter aktieåbningen.

Siemens Gamesa frygter coronabølgens tilbageskyl

Siemens Gamesa skærer toppen af forventningerne 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs