EnergiWatch

Første Enventus-park i drift

Tysk projektudvikler har taget møllerne i brug på den første park med maskiner fra Vestas' modulære platform.

Foto: Notus

Tæt ved den tyske grænse mod Polen føjes der i denne uge en lille passus til vindens udviklingshistorie. Den tyske projektudvikler og hyppige Vestas-kunde, Notus, tager således vindmølleparken Beesenberg II lidt nord for Potsdam i drift.

Det særlige ved den udvidelsespark er, at mens antallet af møller blot stiger med 2 til 14, så udvides parkens kapacitet med en femtedel til 56,6 MW. Det er således de to første kommercielt installerede møller fra den danske producents Enventus-platform, der er installeret.

De to V150-5,6 MW'ere bliver i mere end en forstand et flagskib. Foruden at være de første af slagsen kommer nacellerne også til at være synlige fra lang afstand al den stund, at de installeres på ekstra høje tårne, der sikrer en navhøjde på 166 meter – og altså en tiphøjde på omkring 240 meter.

Med møllerne i de høje luftlag forventer udvikleren at kunne høste en gennemsnitlig vindhastighed på 7,5 meter i sekundet på de nye møller. Det vil i praksis udjævne de omkring 70 kilometer, projektet har til kysten, mener adm. direktør i Notus, Henier Röger.

"Vi opnår tilsvarende høj energiproduktion her som på Østersø-kysten," konstaterer han.

Vestas sælger to vindmøller

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs