EnergiWatch

Vestas får suverænt største Enventus-ordre

Fransk energiselskab lukker finansieringen på finsk projekt på godt 400 MW, og sikrer dermed Vestas såvel massiv EPC-ordre som salg på nu mere end en gigawatt fra Enventus-platformen.

Foto: Ilmatar Energy

Efter det på ordresiden pauvre 1. kvartal står Vestas til at komme blæsende ind i 2. kvartal. Det franske energiselskab Neoen har torsdag lukket finansieringen på den finske Mutkalampi-park på 404 MW, hvor den danske mølleproducent er valgt som leverandør. Ja, mere end det, eftersom Vestas som EPC-leverandør også skal stå for forarbejdet til det, der bliver Finlands største vindpark.

Dermed løber Vestas med ordren på størstedelen af projektets samlede investeringssum på 478 mio. euro (3,56 mia. kr.). En investering, som Neoen finansierer dels via egne midler, dels med en kreditfacilitet på 290 mio. euro med den tyske kapitalforvalter Meag samt 38 mio. euro fra den svenske bank SEB.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs