EnergiWatch

Slukkede vindmøller åbner det forjættede land for nye VE-projekter

Udviklere har holdt vedvarende energiprojekter på pause, da der mangler kapacitet på nettet på Lolland. Et veloverstået pilotprojekter åbner nu døren for nye projekter, hvilket bl.a. glæder Hofor, som vil bygge nye projekter på øen.

Hofor vil gerne bygge mere vedvarende energi på Lolland. Med en ny markedsmodel for lokal nedregulering bliver det nu muligt. Her ses forsyningsselskabets solcellepark på 180 MW ved Sorø på Vestsjælland. | Foto: PR Hofor

Et nyt pilotprojekt på Lolland har udmundet sig i, at en model for nedregulering af hensyn til interne flaskehalse er blevet metodeanmeldt til Forsyningstilsynet og inden længe bør være klar til at blive udrullet der, hvor der er behov for det.

Det glæder Hofor, som med sine lollandske vindmøller har medvirket som balanceansvarlig partner i pilotprojektet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs