EnergiWatch

Hofor tager ny retning med investering i sol

Better Energy sælger solcellepark på 20 MW til det københavnske forsyningsselskab, der vil kigge i nye retninger frem for kun mod vindmøller for at nå sit klimamål i 2025.

Foto: Better Energy

Hofor tager et nyt skridt mod sit mål om at gøre København CO2-neutral i 2025. Med en investering i et vedvarende energianlæg på 20 MW er det muligvis ikke det største skridt, der tages. Trods alt har forsyningsselskabet hidtil opstillet vindmøller med en næsten seks gange så stor volumen, mens der arbejdes på at bygge kystnære havmøller, der kan bringe vindkapaciteten op på 460 MW.

Men det er et skridt i en helt ny retning. Hofor køber således sin første solcellepark i stor skala, hvor Better Energy i løbet af vinteren skal opføre et anlæg på 26 hektar ved Klikkenborg syd for Lemvig. En park, der ventes i drift næste marts.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs