EnergiWatch

100 norske vandenergiprojekter på vej

Ifølge nyt oversigtsværktøj fra myndigheden NVE er der 100 projekter på vej inden for vandenergiproduktion.

Foto: PR / Statkraft

Det er måske ikke så overraskende, at Norge er stor, når det kommer til vandenergiproduktion, da lidt over 90 pct. af den strøm, der årligt produceres i Norge, kommer fra vandenergi.

Og for fremtiden ser det også ud til, at der kommer mere vandenergi til det norske energimix. Ifølge det norske energidirektorat, NVE, er der flere norske projekter inden for vandenergi på vej. 

Et nyt oversigtsværktøj viser nemlig, at der i skrivende stund er 100 projekter på samlet set 647 MW registreret som under udvikling hos NVE. De skal ifølge oversigten give en årsproduktion på 2.160 GWh.

Samtidig er der 347 vandenergiprojekter, som ikke er benyttet. De ville til sammen give 1378 MW og en beregnet årsproduktion på 3.708 GWh.

Der er 83 projekter under behandling, hos NVE, OED og de norske kommuner, der til sammen tæller 930 MW og 2.827 GWh.

Der er ifølge oversigten 1685 operative vandkraftværker med en kapacitet på 33.028 MW og med en beregnet årsproduktion på 136.519 GWh.

Norge vil have vandenergi revurderet i EU-taksonomi

7,1 TWh norsk energiproduktion er kommet i drift i 2020

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs