EnergiWatch

Odal Vindkraftverk henter 669 millioner til opførelse

Cloudberry oplyser i en børsmeddelelse, at der er skaffet 90 millioner euro (669 mio. DKK til opførelsen af ​​Odal Vindkraftverk fra et syndikat af institutionelle långivere.

Foto: Akershus Energi

Odal vindmøllepark, der ejes af KLP, Akershus Energi og Cloudberry, har samlet 90 millioner EUR i investeringer til at delvist finansiere opførelsen af ​​Odal vindmøllepark. Det oplyser Cloudberry i en børsmeddelelse.

"Denne milepælsaftale sikrer langsigtet, fast rente og fuld handelsfinansiering for et nordisk vindaktiv og bekræfter vores syn på styrken og kvaliteten af projektet og ejerskabsgruppen," siger Anders Lenborg, adm. direktør for Cloudberry i meddelelsen.

Odal vindmøllepark er i øjeblikket under opførelse i Innlandet, Norge. Det forventes, at der installeres 34 møller med en kapacitet på op til 163 MW med en årlig produktion på ca. 526 GWh, svarende til forbruget i 33.000 husstande.

Cloudberry har den seneste tid haft fokus på vækst i Norden. Noget af det, der er i sigte inkluderer en erhvervelse af op til 33,4 pct. af aktierne i Odal Vindkraftverk, hvor Cloudberry nu ejer 15 pct. af Odal med mål om at erhverve op til 33,4 pct. inden udgangen af juni 2021.

Odal Vindkraftverk består af 23 vindmøller på Songkjølen og 11 på Engerfjellet. Siemens Gamesa leverer 34 møller af modellen SG-5.0-145, der ifølge planen skal opsættes med et kontrolsystem, der er særlig tilpasset Odal Wind Power.

Siemens Gamesa skal levere møller til norsk milliardprojekt

Cloudberry henter 350 millioner

Mere fra EnergiWatch

Lav amerikansk industriproduktion holder oliepriserne nede

Oliepriserne holder sig tirsdag morgen tæt på niveauet fra mandag eftermiddag med et lille dyk i Brent og en smal stigning i WTI-olien. Priserne holdes tilbage af nye tal, der viser, at den amerikanske industriproduktion faldt i september.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs