EnergiWatch

1000 hektar landbrugsjord kan blive til solcellepark i sjællandsk kommune

Kalundborg Kommune har mødt stor interesse i at omlægge landbrugsjord til solcelleparker, hvor de nuværende ansøgninger kan strække sig ud over 1000 hektar landbrugsjord.

Foto: PR Obton

I Kalundborg Kommune kan 1000 hektar landbrugsjord meget vel blive til solcelleparker i fremtiden.

Således har kommunen fået tilsendt ni ansøgninger om at omlægge til solcelleparker, skriver Sjællandske.

"Der er tale om ganske store anlæg. Tilsammen vil de fylde et område svarende til omkring et tusinde hektar landbrugsjord," siger formand for Kalundborg Kommunes teknik-og miljøudvalg Jakob Beck Jensen (V) til mediet.

Solcelleparkerne har dog lange udsigter, da Jakob Beck Jensen pointerer, at behandlingen af ansøgninger kan tage en årrække, og det er ikke sikkert, at alle vil blive godkendt.

Kalundborg Kommune har tidligere fået to ansøgninger vedr. omlægning til solcellepark, hvor den ene blev godkendt. Der er tale om solcelleparken på Asnæs, der udgør 80 hektar.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Sjællandsk gods vil udvikle tre solcelleparker på landbrugsjord

Better Energy opfører certificeret støttefri sol til Lundbeck 

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs