EnergiWatch

Better Energy opfører certificeret støttefri sol til Lundbeck

"Vi er glade for at være med til at tilføre grøn strøm til elnettet," fastslår medicinalvirksomheden om elkøbsaftale, der sætter spot på spørgsmålet, om oprindelsesgarantier altid er garanti for mere grøn udbygning. Minister taler imod at fjerne certifikater fra statsstøttede anlæg.

Foto: Better Energy

Better Energy opfører en solcellepark ved Væggerløse på Falster. Parken, der er på 34 MW spredt ud over omkring 183 hektar, forventes opført inden for de kommende 12 måneder og bærer et af udviklerens særkender over de seneste år. At den opføres uden statsstøtte. I stedet har Better Energy finansieret parken via en syvårig elhandelsaftale med medicinalvirksomheden Lundbeck.

"Siden 2006 har vi reduceret vores CO2-udledning med over 70 procent, og opførslen af solcelleparken er næste skridt i vores ambition om at blive totalt CO2-neutrale. Vi er glade for at kunne være med til at tilføre grøn strøm til elnettet, og glæder os til at se solcelleparken færdig," siger bæredygtighedschef hos Lundbeck, Uffe Kåre Rasmussen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs