EnergiWatch

Sjællandsk gods vil udvikle tre solcelleparker på landbrugsjord

Endnu et gods har set lys i at opføre solceller. Denne gang i Lejre Kommune, hvor godsejeren blandt andet begrunder interessen med klimaforandringer.

Foto: Ida Marie Odgaard//

Tre marker med samlet 176 hektar skal omdannes til solcelleparker. Det er visionen hos Ryegaard Gods i Lejre Kommune.

Det skriver Sjællandske.

"Vi forventer, at somrene bliver varmere, og vejret bliver mere nedbørs-fattigt. Derfor forventer vi, at udbyttet ikke vil stige, men måske falde. Når man får mere sol, kan man producere mere strøm. Og når solcelleanlæg faktisk kan løbe rundt kommercielt uden statstilskud og måske endda bedre betale sig end landbrug, er det en god ide med solcelleparker," siger greve Johan Scheel.

Han fortæller, at Ryegaard Gods har etableret et selskab med det tyske energiselskab Wircon. Projektet har fået navnet Sol i Lejre og er stadig i den afsøgende fase.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Folketinget hæver bonus til vindmølle-naboer

NVE: Hurtigere udbygning af vind end ventet  

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs