EnergiWatch

Coronavirussets anden bølge tynger fortsat oliemarkedet

Mandag fortsætter olieprisens fald. Restriktioner på grund af coronavirus skaber utryghed på markedet.

Det norske Johan Sverdrup-felt. | Foto: INTS KALNINS/REUTERS / X02120

Oliepriserne falder omtrent 3 pct. mandag morgen og fortsætter dermed sidste uges faldende tendens.

Nedgangen i priserne skyldes det kraftige opsving i coronatilfælde i både USA og Europa, der medfører bekymring over olieefterspørgslen samtidig med, at udsigten til øget udbud rammer markedet, skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 41,03 dollar mod 42,23 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 39,10 dollar mod 40,37 dollar fredag eftermiddag.

Over weekenden rapporterede USA sit højeste antal corona-smittede til dato, alt i mens Frankrig meldte om rekordtilfælde på mere end 50.000 søndag, hvilket understreger alvoren af andenbølgen.

Ifølge Bloomberg News står det også slemt til i Italien og Spanien, som henholdsvis kæmper med delvise nedlukninger og et nationalt udgangsforbud.

"De nylige stigninger i coronatilfælde og yderligere restriktioner på tværs af dele af Europa påvirker markedsstemningen med en stærk bekymring over, hvad det kommer til at betyde for efterspørgslen," skriver ING Economics i en note ifølge Reuters.

"Ydermere hjælper det ikke, at Libyen ser ud til at vende tilbage til markedet hurtigere end ventet," skriver ING fortsat.

De forværrede udsigter for olieefterspørgslen er sammenfaldende med Libyens skub til næsten at fordoble landets olieproduktion.

Landets statsejede olieselskab har meddelt, at olieudbuddet vil overstige 1 mio. tønder om dagen om fire uger , skriver Bloomberg News.

I tilfælde af, at udviklingstendensen fortsætter i samme grad, er der ifølge Bloomberg News stor sandsynlighed for, at Organisationen af Olieeksporterende Land og dens allierede, Opec +, udskyder en planlagt lempelse af produktionsnedskæringer.

På andre dele af råvaremarkedet ses der ingen ændring i guldpriserne, mens kobberpriserne falder.

Mandag morgen koster en troy ounce guld 1898,39 dollar mod 1898,03 dollar fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber mandag morgen 6850 dollar mod 6874 dollar fredag eftermiddag.

Godsejer glemte gemt glente

Pludselig lød et uventet brag og en lugt af gas spredte sig 

Mere fra EnergiWatch

Dan Jørgensen er loren ved fremrykkede biogaspuljer

Biogas Danmark så gerne, at man fremrykkede biogaspuljerne til tre lige store årlige runder af 678 mio. kr. i 2024-2026. Klima- og energiminister siger, at det vil skabe mindre konkurrence og øgede udgifter.

Northern Lights indgår ny CCS-aftale

Industrien i de norske fylker Fredrikstad, Sarpsborg og Halden overvejer at lagre CO2 på norsk sokkel. De indgår nu en hensigtserklæring med Equinor, Shell og Total.

Hofor vil realisere potentielt tab med sindsro

Det vil være ærgerligt, men ingen katastrofe, hvis Hofor skal realisere et potentielt tab på knap 100 mio. kr. på prissikring af strømsalg, siger selskabet. Hvis tabet realiseres, vil forretningen for strømslag nemlig bare stå stærkere på den lange bane.

Ørsted afviser "defensivt" opkøb

Milliardopkøb i europæisk landvind betyder ikke, at der fremover skal satses mindre på havvind, fastslår Mads Nipper, der indikerer, at investeringsmålet på 200 milliarder står foran løft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs