EnergiWatch

Energistyrelsen sætter gang i Thor-høring

Energistyrelsen igangsætter fra 1. februar en 8-ugers høring over planen for Thor Havvindmøllepark samt resultaterne af den strategiske miljøvurdering.

Foto: Joachim Adrian

Den otte uger lange høring i fprbindelse med Thor Havmøllepark er mandag gået i gang. Det oplyser Energistyrelsen i en meddelelse.

Høringen omhandler den såkaldte miljørapport med de strategiske miljøvurderinger, og løber fra 1. februar til 29. marts 2021. I forbindelse med høringen vil ca. 5.000 lokale borgere, de lokale kommuner og relevante interessenter modtage brev om høringen.

Miljøkonsekvensvurderingen for landanlægget til Thor gennemføres samtidig med den strategiske miljøvurdering, og resultaterne fra denne offentliggøres i foråret 2021.

Thor Havmøllepark placeres 20 kilometer fra kysten. Parken bliver blandt de største havmølleparker og vil, når den er fuldt udbygget og net-tilsluttet i 2027, kunne forsyne cirka 800.000 danske husstande med grøn energi.

Projektet, der er en udløber af energiaftalen fra 2018, skal i udgangspunktet være på 800 MW, men udbydes med mulighed for at blive op til 1.000 MW.

Til gengæld vil afregningen af støtte til produktionen fra vinderens park ske i form af en differencekontrakt. Bevillingen gives for 30 år med mulighed for en femårig forlængelse. Afgørelsen af udbuddet forventes annonceret i slutningen af 2021.

Miljøkonsekvensvurderingen af det konkrete projekt på havet vil blive gennemført i perioden 2022-24, når vinderen af udbuddet for Thor Havvindmøllepark er udpeget.

Dansk havvindudbud tiltrækker stjernefelt

Thorsminde Havn gør plads til den grønne bølge

Udbuddet af Thor sat i gang

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs