EnergiWatch

Dansk havvindudbud tiltrækker stjernefelt

Foruden den sædvanlige duo med Ørsted og Vattenfall har blandt andet Total, Iberdrola, RWE og Copenhagen Infrastructure Partners meldt deres interesse i at opføre den kommende Thor-park.

Ørsted vandt i sin tid udbuddet om at bygge Anholt Havvindmøllepark som eneste byder. Den luksus får selskabet ikke i det kommende udbud. | Foto: Jens Dresling

Det mest imposante felt nogensinde er linet op til at bygge Danmarks næste havmøllepark. Seks selskaber og konsortier har således søgt – og modtaget – prækvalifikation til at deltage i udbuddet af Thor Havvindmøllepark på 800-1.000 MW, der gennemføres i år.

Det meddeler Energistyrelsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs