EnergiWatch

Styrelsen inviterer til snak om 1,2 GW havvind

I slutningen af november afholdes markedsdialog for potentielle bydere på Hesselø Havvindmøllepark, hvor der er plads til 200 MW bonus-kapacitet til batteri eller PTX.

Foto: Carsten Ingemann/IND

Optrækket til havmølleparken Thor har varet i flere år. Anderledes forholder det sig med Hesselø-projektet, der er kommet ind fra siden med sommerens klimaplan, hvor projektet blev rykket frem i køen, så også parken nord for Sjælland nu skal stå klar i 2027. Senest gik Energinets forundersøgelserne i gang den 1. oktober.

Men nu inviteres også andre interessenter til et smugkig på projektet. Den 25-30. november afholder Energistyrelsen og Energinet virtuel markedsdialog for såvel potentielle bydere som branchen som sådan om udbuddet af projektet i Kattegat.

Markedsdialogen omhandler bl.a. tidsplan for udbuddet og processen frem mod 2027, betingelser for at opnå prekvalifikation samt hvilken støttemodel, projektet skal være underlagt. Derudover kan der også komme med input til de tekniske aspekter omkring f.eks. miljøundersøgelser, øvrige anvendelser af havområdet samt nettilslutningen.

Endelig er også projektets særkende på plakaten. For selv om Hesselø som planlagt i Energiaftalen fra 2018 i udgangspunktet skal være på 800-1.000 MW, så er der mulighed for at klemme 200 MW ind. For at få lov til at overplante på Hesselø kræver det dog, at kapaciteten anvendes til f.eks. batterilagring eller PTX, da kun 1.000 MW kan fødes ind i elnettet.

Potentielle bydere kan læse mere her.

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs