EnergiWatch

Fortum har færdiggjort ​​to nordiske vindparker

Det finske energiselskab har tidligere annonceret, at vindenergien kommer til at fylde mere i porteføljen i fælles strategi med Uniper.

Foto: Rusnano

Fortum har nu afsluttet opførelsen af to vindparker på henholdsvis norsk og finsk jord. Det drejer sig om Kalax i Finland og Sørfjord i Norge. Begge parker producerer nu ren energi til det nordiske marked.

Kalax i Närpes er Fortums første store vindpark i Finland og har en samlet kapacitet på 90 MW. Derudover har Kalax med sin årlige produktion på over 0,3 TWh den den højeste årlige produktion af alle vindparker, der er bestilt i Finland i 2020.

"Jeg er meget stolt af Kalax vindmøllepark og det fremragende arbejde, som vores teams og vores entreprenører har gjort for at afslutte denne vindpark sikkert, til tiden og i aktivt samarbejde med vores naboer og andre interessenter i området. Kalax er en vigtig milepæl for os, da vi satser på at bygge flere vindparker ikke kun i Finland, men også mere vidt i Europa," siger Joonas Rauramo, direktør for Fortums vindnergiforretning.

Vindparken er ejet af Energy Infrastructure Partners (EIP) og Fortum, hvor Fortum overtog ansvaret for kapitalforvaltning af vindparken efter idriftsættelse. 70 pct  af den vedvarende vindenergi, der produceres på Kalax sælges direkte til det finske energiselskab Neste gennem en langsigtet aftale.

Den norske vindpark i Sørfjord i Hamarøy-regionen, er en vindpark med 99 MW kapacitet. Opførelsen på toppen af ​​et bjerg har været et udfordrende projekt, lyder det fra Fortum.

EIP har på vegne af sine kunder investeret i en 80 pct. andel af vindparken efter idriftsættelse, og vindparken sluttede sig til Fortum og EIP's fælles portefølje den 20. januar 2021, hvor Fortum påtog sig en rolle i kapitalforvaltningen af vindparken.

"Vi er meget glade for, at denne milepæl er nået, især i betragtning af det usædvanlige arbejdsmiljø på grund af Covid-19. Vi ser frem til at fortsætte vores tætte partnerskab med Fortum og kunne ikke være stoltere over, hvad teamet har opnået," siger Thorsten Helms, aktivsejer hos EIP.

Den finske energikæmpe fremlagde i begyndelsen af december en ny strategi, der blandt andet lyder på, at man vil udvikle op til 2 GW landvind og solenergi inden 2025.

Fortum vil sammen med Uniper, der efter flere års kamp hører under det finske selskab, sigte mod nuludledning på europæisk plan i 2035, mens målet for andre operationer lyder på 2050.

Fortum vil være klimaneutral med ny strategi

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs