EnergiWatch

Fortum frygter diskriminerende EU-taksonomi

Den finske energikæmpe mener, at det er en enorm fejltagelse at udelade atom- og vandkraft i tiltag for at mindske CO2-udledning.

Foto: PR / Fortum

Den grønne bølge, der skal skylle ind over Europa, skal ikke være på bekostning af de rene energikilder, der ikke er blevet blåstemplet af EU.

Sådan lyder humlen i et fælles brev sendt til en svensk og en finsk EU-ambassadør fra Fortum, Vattenfall, Uniper, Swedenergy og Finnish Energy, der frygter virkninger, hvis vand- og atomkraft ikke får de samme vilkår som sol og vind i EU’s taksonomi.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs